Malwarebytes Anti-Exploit

Malwarebytes Anti-Exploit is een gratis beveiligingspakket wat uw computer beschermt tegen zero-day lekken en drive-by downloads die onder andere via uw geïnstalleerde browser en de gebruikte plug-ins zoals Java en Adobe extensies, Microsoft Office en of via mediaspelers kunnen worden uitgebuit. Dergelijke kwetsbaarheden (vulnerabilities) waarmee lekken in software worden aangeduid zijn één van de meest voorkomende oorzaken van een malware-infectie, en de kans dat uw gebruikte virusscanner of ander beveiligingspakket dergelijke zero-day malware niet weet te detecteren is reëel gezien aanwezig aangezien geen enkele virusscanner, internet Security pakket of ander beveiligingsproduct voor de volle 100% de garantie voor bescherming kan geven.

Middels dergelijke technieken zoals deze van (ExploitShield) voorheen van ZeroVulnerabilityLabs wat nu als Malwarebytes Anti-Exploit in handen is van Malwarebytes, is het mogelijk om preventief bescherming te bieden, zodat kwetsbaarheden van met name browsers, browser-plugins zoals Java niet meer misbruikt kunnen worden.

Malwarebytes Anti-Exploit biedt real-time bescherming voor Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera, Java, Adobe Reader, Foxit Reader, Microsoft Office, Windows Mediaspeler, VLC media player, Winamp, QuickTime en Windows Script Host tegen exploits. Malwarebytes Anti-Exploit werkt geheel op de achtergrond om uw computer te bewaken en behoeft verder geen configuratie of interactie van de gebruiker, het beveiligingsprogramma plaats zich op de systeembalk van uw computer waar vanuit u het venster met onder andere de statistieken en geblokkeerde aanvallen en waar u de logbestanden kunt raadplegen.

Malwarebytes Anti-Exploit
Malwarebytes Anti-Exploit

Malwarebytes Anti-Exploit

In het hoofdscherm van Malwarebytes Anti-Exploit zien we onder andere de geblokkeerde exploits en of er bestanden in quarantaine zijn geplaatst. Vanuit dit scherm is het ook mogelijk om de bescherming van Malwarebytes Anti-Exploit in- of uit te schakelen.

Onder het tabblad Shield is een overzicht te zien van de applicaties waartoe Malwarebytes Anti-Exploit bescherming geeft. Het tabblad logs spreekt natuurlijk voor zich, hier worden alle rapporten en logbestanden behorende tot het beveiligingsprogramma weergegeven. Bij het laatste tabblad Exclusions kunnen uitzonderingen worden ingesteld waarmee u bepaalde applicaties en programma’s kunt uitsluiten van bescherming van de bescherming van Malwarebytes Anti-Exploit.

Malwarebytes Anti-Exploit downloaden

Malwarebytes Anti-Exploit is gratis te downloaden via de onderstaande download-knop via de server van Malwarebytes, zo weet u altijd dat u beschikt over het meest recente installatiebestand en dat deze veilig en betrouwbaar is.

 

 

  • Dubbelklik vervolgens op mbae-setup-0.09.3.1000.exe om de installatie van Malwarebytes Anti-Exploit te starten.
  • Wanneer u een beveiligingswaarschuwing van Windows en het accountbeheer krijgt staat u het uitvoeren toe.
  • Vooralsnog is Malwarebytes Anti-Exploit echter enkel en alleen nog in de Engelse taal beschikbaar, klik bij dit venster op OK om door te gaan.
  • Klik in het welkomstscherm van Malwarebytes Anti-Exploit op Next om de installatie te starten.
  • Selecteer vervolgens de optie I accept the agreement en klik op next en nogmaals op Next.
  • Vervolgens krijgt u de installatie locatie te zien, verander deze bij voorkeur niet en klik wederom op Next.
  • Vervolgens krijgt u de optie om een desktop pictogram aan te maken, vink deze optie desgewenst aan en klik wederom op “Next”.
  • Klik vervolgens op Install en als de installatie van Malwarebytes Anti-Exploit gereed klikt u op Finish.

Malwarebytes Anti-Exploit verkeert echt nog wel in het proefstadium maar is voor de gevorderden natuurlijk al prima te gebruiken. Het programma is enkel beschikbaar voor Windows, en nog niet in andere talen dan Engels beschikbaar.

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft over Malwarebytes Anti-Exploit, of meer informatie wilt over het programma of hier de informatie die u zoekt niet kon vinden dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor vragen.