Malwarebytes Anti-Malware – Chameleon

Malwarebytes Anti-Malware – Chameleon is een speciale technologie ontwikkelt door Malwarebytes wat het mogelijk maakt om Malwarebytes Anti-Malware uit te voeren wanneer deze niet op de reguliere wijze geinstalleerd en of gestart kan worden op geïnfecteerde computers.

Veel malware-varianten bevatten routines die het onmogelijk maken om anti-malware software te installeren en uit te voeren, een bekende malware-variant hierin is bijvoorbeeld “Rogueware” ook wel bekend als (nep-virusscanner), die bijna allemaal voorzien zijn van een functie om het starten van bijvoorbeeld Malwarebytes Anti-Malware te voorkomen.

Malwarebytes Anti-Malware – Chameleon is standaard op elke computer aanwezig waarop het programma is geïnstalleerd, maar u kunt Chameleon ook uitvoeren op systemen waarop Malwarebytes Anti-Malware nog niet aanwezig is, hiervoor is er namelijk een gecomprimeerd (zip) bestand te downloaden die de componenten bevat waarmee het programma alsnog uitgevoerd kan worden op geïnfecteerde systemen waarop het uitvoeren van Malwarebytes Anti-Malware niet mogelijk is.

Malwarebytes Anti-Malware - Chameleon

Malwarebytes Anti-Malware – Chameleon

In het ZIP bestand van Malwarebytes Anti-Malware – Chameleon zijn diverse bestanden aanwezig, het bestand met de naam Chameleon is het HTML help-bestand die informatie over de functionaliteit bevat en waarvan uit direct Malwarebytes Anti-Malware – Chameleon is te starten via de twaalf knoppen die refereren aan de uitvoerbare bestanden van Chameleon.

Al deze bestanden hebben de naam van essentiële onderdelen van Windows zoals “Winlogon.exe, svchost.exe, rundll32.exe” en bestandsnamen van Internet Explorer en Firefox “iexplore.exe” en “Firefox.exe”. Tevens zijn er ook een aantal bestanden met de extensie .com en .scr aanwezig voor het geval de uitvoerbare bestanden met de extensie .exe in het geheel worden geblokkeerd door de malware.

Wanneer u Malwarebytes Anti-Malware via één van de bestanden behorende tot Chameleon opent, zal er een zwart commandprompt venster geopend worden, wanneer Malwarebytes Anti-Malware niet aanwezig is op de betreffende computer zal deze automatisch gedownload worden en geheel zonder enige interactie van de gebruiker geinstalleerd worden.

Vervolgens zal via de Chameleon functionaliteit een update van Malwarebytes Anti-Malware worden uitgevoerd zodat het programma beschikt over de laatst beschikbare virusdefinities. Vervolgens zal Chameleon de malafide processen stoppen waarna automatisch de scan met Malwarebytes Anti-Malware zal worden uitgevoerd.

Malwarebytes Anti-malware Chameleon Commandprompt

Malwarebytes Anti-Malware – Chameleon downloaden

Via de onderstaande download-knop kunt u Malwarebytes Anti-Malware – Chameleon direct via de servers van Malwarebytes downloaden, zo beschikt u altijd over het meest recente bestand en weet u zeker dat deze veilig en betrouwbaar is.

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft over Malwarebytes Anti-Malware – Chameleon, of meer informatie wilt over het programma of problemen ondervindt bij het uitvoeren van Malwarebytes Anti-Malware of Chameleon dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor vragen.