Malwarebytes Anti-Rootkit

Malwarebytes Anti-Rootkit is een speciaal programma voor het bestrijden van kwaadaardige software en dan met name rootkits en bootkits. Dergelijke malware kan zich namelijk op kernel-niveau in uw computer nestelen, en op deze manier en met de juiste technieken weten rootkits en bootkits zich voor detectie te verbergen. Middels Malwarebytes Anti-Rootkit kunt u uw computer op de aanwezigheid van dergelijke malware controleren en uiteraard is het mogelijk om rootkits als ZeroAccess, Pihar, Whistler en andere MBR (Master Boot Record) infecties met Malwarebytes Anti-Rootkit weer te verwijderen.

Malwarebytes Anti-Rootkit is niet vergelijkbaar met Malwarebytes Anti-Malware maar gebruikte wel de heuristische detectiemogelijkheden voor bedreigingen en (nieuwe) zero-day malware. Momenteel verkeerd Malwarebytes Anti-Rootkit nog in het bèta wat concreet betekent dat er mogelijk nog (bugs) aanwezig kunnen zijn. Hierdoor is het uitvoeren van Malwarebytes Anti-Rootkit op eigen risico, en Malwarebytes zelf heeft dit ook laten weten in een blogbericht.

Aangezien Malwarebytes Anti-Rootkit een zeer krachtige tool is, is enige voorzichtigheid bij het gebruik benodigd en mede doordat het verwijderen van rootkits vaak een specialistische klus is zijn dergelijke tools vaak voorbehouden voor de gevorderde computer gebruikers. Wat betreft Malwarebytes Anti-Rootkit heeft deze wel een zeer duidelijke gebruikersinterface, waardoor het programma zelf wel een laagdrempelige instap heeft qua gebruik.

Malwarebytes Anti-Rootkit
Malwarebytes Anti-Rootkit

Malwarebytes Anti-Rootkit

Het uitvoeren van een scan middels Malwarebytes Anti-Rootkit is zeer eenvoudig, en wanneer het programma is uitgepakt kunt u na de update direct een scan op uw computer uitvoeren. In dit scherm staan standaard de opties drivers, sectors en system aangevinkt wat inhoudt dat bijvoorbeeld de eerste sectoren van de harde schijf worden gecontroleerd, essentiële drivers op eventuele manipulatie en het systeem zelf op kwaadaardige bestanden.

Wanneer de scan met Malwarebytes Anti-Rootkit gereed is zal er een overzicht getoond worden van de eventueel gedetecteerde items, alle informatie omtrent de scan en gevonden malware is ook op te vragen via de twee logbestanden die het programma aanmaakt in de map waar vanuit het programma is gestart.
Het

Malwarebytes Anti-Rootkit downloaden

Via de onderstaande download-knop kunt u Malwarebytes Anti-Rootkit direct downloaden, dit is een direct link die in verbinding staat met de servers van Malwarebytes. Hierdoor weet u zeker dat de download betrouwbaar is en dat het de laatst beschikbare versie van Malwarebytes Anti-Rootkit betreft.

Malwarebytes Anti-Rootkit is een zogenaamd self-extracting archive, die de benodigde bestanden van Malwarebytes Anti-Rootkit bevat en naar de map met de naam mbar zal uitpakken. Malwarebytes Anti-Rootkit dient echter wel onder een account met administrator rechten uitgevoerd te worden.

Mochten er na het uitvoeren van Malwarebytes Anti-Rootkit problemen optreden met bijvoorbeeld de internetverbinding, Windows Update of de Windows firewall voer dan het bestand “fixdamage.exe” uit dat aanwezig is in de map van MBAR.

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft over Malwarebytes Anti-Rootkit, of meer informatie wilt over het programma of hier de informatie die u zoekt niet kon vinden dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor vragen.