Malwarebytes Anti-Malware Bescherming

De beschermingsmodule oftewel de real-time bescherming is alleen te gebruiken in de betaalde (PRO) versie van Malwarebytes en beschermt u computer preventief tegen infecties nog voordat deze schade aan uw computer kunnen aanrichten. Onder het tabblad bescherming kan de systeembescherming van Malwarebytes worden ingeschakeld als u beschikt over een licentie.

De beschermingsmodule is onder andere uitgerust met IP-bescherming (ip-protection) wat preventief kwaadaardige websites en domeinen blokkeert waarvan het bekend is dat deze malware verspreiden en of voor frauduleuze doeleinden gebruikt worden. Meer informatie over deze surfbeveiliging leest u op de pagina Malwarebytes IP bescherming.

Verder is de beschermingsmodule uitgerust met het zogenaamde (malwarebescherming) en deze functionaliteit biedt preventief bescherming tegen kwaadaardige software door deze te blokkeren nog voordat deze gestart worden op uw computer.
Malwarebytes Anti-Malware Bescherming

Malwarebytes Anti-Malware Bescherming

De anti-malware bescherming (malwarebescherming) van Malwarebytes is speciaal ontwikkelt om malware te blokkeren die andere beveiligingspakketten wellicht niet detecteren. Vandaar dat Malwarebytes Anti-Malware ook speciaal bedoeld is als aanvullende malwarescanner om naast een reguliere virusscanner of ander beveiligingspakket te gebruiken.

Bij instellingen > detectie en bescherming kunt u de beschermingsmodule van Malwarebytes instellen, en hier kunt u onder andere de systeembescherming en blokkering van kwaadaardige website bescherming in en uitschakelen. Wanneer beide beschermingsfuncties staan ingeschakeld zullen ook de onderstaande opties automatisch actief zijn.

Detectie-opties

  • Gebruik Geavanceerde Heuristische Methode (Shuriken).
  • Scan naar rootkits (Deze optie staat standaard na de installatie niet ingeschakeld).
  • Scan in archieven, hiermee worden bijvoorbeeld ook ZIP en Rar bestanden gecontroleerd.

Niet-malware bescherming

  • POP (Potentieel Ongewenste Programma) detecties.
  • POA (Potentieel Ongewenste Aanpassing) detecties.

Beide opties staat standaard ingesteld op “Behandel detecties als malware”, wanneer er nu ongewenste software op uw computer geprobeerd geïnstalleerd te worden krijgt u daar melding van. Meer informatie hierover leest u op de pagina Niet-malware Gedetecteerd door Malwarebytes Anti-Malware.

Wanneer u de betaalde betaalde of de proefversie van Malwarebytes Anti-Malware heeft geïnstalleerd die real-time bescherming biedt zal de optie Malwarebescherming en Kwaadaardige website bescherming standaard ingeschakeld staan.

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft over de proactieve bescherming van Malwarebytes Anti-Malware, of tegen problemen aanloopt dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor vragen.