Avira niet compatible met Malwarebytes

Dat Avira niet compatible met Malwarebytes zou zijn is een preventieve waarschuwing van de gratis virusscanner van Avira. Tijdens de installatie van Avira wordt er een controle uitgevoerd op mogelijk incompatibele software. Avira adviseert dan ook in het waarschuwingsvenster om Malwarebyts Anti-Malware te verwijderen voordat u Avira installeert. Maar deze preventieve waarschuwing kan je gewoon negeren, en Avira is gewoon geheel compatibel met zowel de gratis als de bepaalde versie van Malwarebytes Anti-Malware.

Een dergelijke preventieve melding dat Avira niet compatible met Malwarebytes is wordt concreet gezien standaard getoond om eventuele problemen te kunnen voorkomen, deze melding wordt zowel bij de aanwezig van de gratis als de betaalde versie van Malwarebytes weergegeven en aangezien de gratis versie geen real-time bescherming biedt is het eigenlijk ook onmogelijk dat er een conflict kan ontstaan tussen Avira en Malwarebytes Anti-Malware.

Avira niet compatible met Malwarebytes

Avira niet compatible met Malwarebytes

De melding dat Avira niet compatible met Malwarebytes is kan u dan ook negeren, door deze melding te skippen door op “Next” te klikken en Avira Free Antivirus verder te installeren. Wanneer u de betaalde versie van Malwarebytes Anti-malware gebruikt, dan kunt u na de installatie in zowel Avira Free Antivirus als Malwarebytes Anti-Malware zo installeren dat deze elkaar niet hoeven te controleren. De betaalde versie van Malwarebytes biedt natuurlijk IP-bescherming en deze kan samen met de Firewall van Avira wel voor enige verwarring zorgen, hierdoor zullen er bijvoorbeeld meldingen van Avira in de protection-log van Malwarebytes verschijnen.

In Malwarebytes Anti-Malware onder het tabblad negeerlijst kunt u de processen en bestanden van Avira uitsluiten zodat deze niet meer door Malwarebytes Anti-Malware gecontroleerd zullen worden.

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft over Malwarebytes Anti-Malware of de compatibiliteit met Avira, of andere vragen dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor vragen.