Malwarebytes Anti-Malware uitvoeren in de veilige modus?

Malwarebytes Anti-Malware uitvoeren in de veilige modus om vanuit daar te scannen en het verwijderen van malware wordt bij voorkeur niet aangeraden. In de veilige modus zal namelijk niet de DDA (Direct Disk Access) driver worden geladen van MBAM. De DDA (Direct Disk Access) driver van Malwarebytes Anti-Malware is namelijk een essentieel onderdeel voor het verwijderen van malware. Ook zullen in de veilige modus over het algemeen malware gerelateerde processen niet actief geladen zijn, en dit kan de heuristische scanmogelijkheden en de uiteindelijke detectie van de malware en het verwijderen ervan nadelig beïnvloeden.

Wanneer u problemen ondervindt bij het uitvoeren van Malwarebytes Anti-Malware, of het installeren en updaten in de normale modus van Windows kunt u het beste als eerste gebruik maken van de Chameleon functionaliteit. Deze functie is speciaal ontwikkelt voor het uitvoeren op computersystemen die geinfecteerd zijn en waarbij Malwarebytes Anti-Malware niet op de normale wijze kan worden gestart. Mocht u dan nog steeds problemen ondervinden kunt u proberen om bijvoorbeeld Malwarebytes Anti-malware te hernoemen naar bijvoorbeeld explorer.exe of svchost.exe en met de extensie *.com.

Malwarebytes Anti-Malware uitvoeren in de veilige modus kan wellicht de meest voor de hand liggende oplossing zijn in het geval van problemen met het uitvoeren in de normale modus en wordt ook vaak geadviseerd maar is niet altijd de beste oplossing en zeker aangezien het invloed heeft op de werking van Malwarebytes Anti-Malware en het detecteren van malware. Zie ook de onderstaande aanwijzingen op het forum van PC Web Plus.

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft over Malwarebytes Anti-Malware uitvoeren in de veilige modus, of meer informatie wilt over het programma of problemen heeft met het installeren, opstarten en of updaten van MBAM dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor vragen.