Malwarebytes blokkeert Skype

Malwarebytes blokkeert Skype niet als programma zelf, maar de verbindingen die Skype maakt en doordat de (instant messaging software) Skype zelf gebaseerd is op het P2P (peer-to-peer) netwerk kan het dus voorkomen dat Malwarebytes Anti-Malware meldingen geeft over geblokkeerde IP-adressen als Skype actief is. Deze meldingen kunt u in principe gewoon negeren, want het blokkeren van dergelijke P2P-hosts heeft verder geen invloed op de werking van Skype.

Wanneer Malwarebytes Anti-Malware dergelijke IP-adressen blokkeert met als procesnaam (skype.exe) wordt er vaak gedacht dat er direct sprake is van het Skype-virus, maar wanneer het gaat om de onderstaande melding die in een waarschuwingsballon wordt getoond en in de protection-log wordt vermeld dan gaat het gewoon om een uitgaande verbinding via Skype wat is geblokkeerd.

  • I4770K    Gebruiker    IP-BLOCK    176.120.38.238 (Type: incoming, Port: 53610, Process: skype.exe)
  • I4770K    Gebruiker    IP-BLOCK    89.28.108.214 (Type: incoming, Port: 53610, Process: skype.exe)

Wanneer u dergelijke meldingen over de verschillende IP-adressen die geblokkeerd worden via Skype niet meer te zien wilt krijgen zijn er twee opties, u kunt de waarschuwingsballonnen die worden getoond geheel uitschakelen maar dan krijgt u natuurlijk helemaal geen waarschuwingsberichten meer te zien en zullen alle kwaadaardige domeinen en websites die u bezoekt en op de blacklist van hpHost aanwezig zijn geheel op de achtergrond geblokkeerd worden.

U kunt echter ook (skype.exe) aan de negeerlijst van Malwarebytes Anti-Malware toevoegen, al is dit gezien de uiteindelijke veiligheid natuurlijk niet direct aan te raden. Op deze manier zullen eventueel kwaadaardige domeinen en of websites via Skype niet meer geblokkeerd worden omdat Skype nu geheel uitgesloten is van de IP-bescherming die Malwarebytes Anti-Malware biedt.

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft over het blokkeren van domeinen via Skype door Malwarebytes Anti-Malware, of meer informatie wilt over de IP-protection of hier de informatie die u zoekt niet kon vinden dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor vragen.