Malwarebytes IP bescherming

De Malwarebytes IP bescherming is de surfbeveiliging in Malwarebytes Anti-Malware PRO en biedt preventief bescherming tegen schadelijke websites en domeinen waarvan bekend is dat deze malware verspreiden op het internet. In de gratis versie is de Malwarebytes IP bescherming natuurlijk niet aanwezig en kan alleen ingeschakeld worden in de betaalde versie, en de Malwarebytes IP bescherming zal automatisch actief zijn wanneer de systeembescherming van Malwarebytes Anti-Malware is ingeschakeld.

De blokkering van kwaadaardige websites wordt uitgevoerd op basis van een online database waarin websites en domeinen worden opgenomen die niet betrouwbaar zijn, malware verspreiden waardoor het niet verantwoord is om deze websites te bezoeken. Alle informatie van de Malwarebytes IP bescherming is opgeslagen in de online database van hpHosts die beheerd wordt door Malwarebytes.

Telkens wanneer de Malwarebytes IP bescherming een website of bepaald domein blokkeert zal u hier een melding van zien in een ballon die bij de taakbalk van Windows bij de (systemtray) wordt weergegeven. Deze melding bevat onder andere het IP-adres van de betreffende website of het domein. Verder wordt er bij het type van de uitgaande verbinding de procesnaam van het programma getoond, in dit geval is dat Firefox die verbinding probeerde te maken met de schadelijke website. Ook wordt de betreffende poort getoond die gebruikt werd voor het opzetten van de uitgaande verbinding.
Malwarebytes IP bescherming

Malwarebytes IP bescherming

Doordat de Malwarebytes IP bescherming bepaalde domeinreeksen preventief blokkeert kan het voorkomen dat ook legitieme website worden geblokkeerd door Malwarebytes Anti-Malware. In dergelijke gevallen en wanneer u voor de volle 100% zeker weet dat de betreffende website geheel veilig is kunt u het IP-adres van deze website toevoegen aan de lijst met uitzonderingen.

Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het icoon van Malwarebytes Anti-Malware op de taakbalk en klik op de optie toevoegen aan de negeerlijst, en klik vervolgens op het betreffende IP-adres wat u niet meer door de Malwarebytes IP bescherming wilt laten blokkeren.
Malwarebytes Anti-Malware Negeerlijst
Wanneer u bepaalde IP-adressen op deze manier aan de negeerlijst van de Malwarebytes IP bescherming toevoegt zullen eventueel andere websites op dit domein zoals bijvoorbeeld bij shared hosting omgevingen ook niet meer geblokkeerd worden. En in dit geval kunnen schadelijke websites bij het bezoeken natuurlijk uw computer infecteren aangezien de Malwarebytes IP bescherming deze niet meer preventief zal blokkeren.

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft over de Malwarebytes IP bescherming, of meer informatie wilt over geblokkeerde websites dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor vragen.