Malwarebytes start niet op?

Malwarebytes start niet op? is een veel voorkomen probleem wanneer er sprake is van een geïnfecteerde computer. Diverse malware-varianten zoals in het bijzonder (rogueware) zijn vaak zo gemaakt dat deze het uitvoeren, starten en updaten van Malwarebytes Anti-malware blokkeren. Als Malwarebytes Anti-Malware niet op de normale manier kan opstarten of geïnstalleerd kan worden en er sprake is van een malware-infectie dan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de Chameleon functionaliteit. Deze functie is speciaal ontwikkelt voor het uitvoeren op computersystemen die geinfecteerd zijn en waarbij Malwarebytes Anti-Malware niet op de normale wijze kan worden gestart.

Wanneer Malwarebytes Anti-Malware niet gestart, geüpdatet kan worden in de normale modus kunt u het natuurlijk in de veilige modus proberen, echter is het niet aanbevolen om Malwarebytes Anti-Malware in de veilige modus uit te voeren, aangezien de gebruikte driver van Malwarebytes in de veilige modus niet zal worden geladen. Alleen als de Chameleon functie niet werkt in de normale modus van Windows dan wordt geadviseerd om het programma in de veilige modus uit te voeren. Voor meer informatie kunt u het artikel: Malwarebytes Anti-Malware uitvoeren in de veilige modus? raadplegen op deze website.

Als uw computer geïnfecteerd is met een Trojaans paard, roguware of andere malware en  Malwarebytes start niet op dan is het raadzaam om uw computer grondig te laten controleren. Hiervoor kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een eenvoudig stappenplan aanwezig is wat u kunt volgen. Hier staat onder andere vermeld wat u het beste kan doen, en wat u zeker niet moet doen om de problemen niet te verergeren.

  • Wanneer uw beveiligingspakket melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
  • Vermeld eventueel wat u zelf al heeft geprobeerd om het probleem op te kunnen oplossen.
  • Voer vervolgens Malwarebytes Anti-Malware uit en plaats de verkregen log in een nieuw onderwerp als bijlage (Reageer a.u.b. niet op andermans topics, ook al heeft u een identiek probleem)
  • Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen, zo kunnen we u een andere oplossing aanbieden.
  • Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog even de verkregen logbestanden zodat we uw computer verder kunnen controleren en kunnen zien wat er is verwijderd en gedetecteerd.

Vraag & Antwoord

Wanneer u problemen heeft met het installeren, opstarten en of updaten van Malwarebytes Anti-Malware, of andere vragen heeft dan kunt u tevens terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor vragen over Malwarebytes Anti-Malware.